Travhester & Minerals By Nordic

Stall Gøran Antonsen som holder til i Mysen har 14 starthester og 8 åringer i trening for dette intervjuet. Hestene får Minerals By Nordic’s tilskuddsfôr daglig.  Göran er en vellykket trener, kusk og hesteeier. Han deler de fleste suksessene med hesten Lionel. Lionel er Norges mest vinnende travhest gjennom tidene med 16,7 millioner på kontoen. Han har vunnet flere store løp som f.eks Prix De Paris og OL -løpet. Etter noen få vellykkede år ble Lionel syk, men nå er han tilbake på banen like sterk som før, han ble Norgesmester for tredje gang i 2021.

Stall Göran Antonsens høydepunkter med Lionel

Olympiatravet 2017

Norsk Mestere 2017, 2018 & 2021

Segrer i kvalificeringheatet till Eliteloppet 2018

Andreplass i VM på Yonkers i 2018

Prix de Paris på Vincennes i 2016

Tredjeplass i Prix d’Amerique

Gøran sendte Lionel ved 4 års alder til utlandet fordi han trodde at Lionel kunne hevde seg i de store løpene i Frankrike, noe som var sant. Der vant han mange store løp, før han dro med Daniel Reden til Sverige. Daniel hadde en filial i Frankrike, og derfor ble Lionel hos ham både i Sverige og i Frankrike. I 2019 flyttet Lionel hjem til Gøran igjen hvor han kombinerer avls- og løpekarriere. Totalt har Lionel nå tjent over 16 millioner, og som 11-åring står han igjen med flere seire. 

Hva fikk deg til å teste Minerals by Nordic’s produkter

“Vi ble anbefalt produktene deres av vår veterinær Kathrin Heidlas fordi vi hadde mange hester med luftveisproblemer.

Hvordan jobber dere generelt med hestene både forebyggende og forberedende?

 “Vi er nøye med fôring, vi trener variert, vi samarbeider tett med vår veterinær og vi bruker produktene deres. I tillegg får hestene våre alternativ behandling ukentlige

Kan dere knytte noen spesifikke forbedringer på hestene som bruker Activ Mineral & Inflaboost DHA?

 “Hestene våre er mindre syke (forkjølet osv.), de har fått finere pels, sterkere høver og de tåler hard trening bedre. Vi har mindre mageproblemer på hestene, og mindre luftveisplager. Lionel og Chuck Yeager er to gode eksempler på dette.”

Mer om produktene: 

Activ Mineral inneholder alle aminosyrer, mineraler og sporstoffer i organisk form med høy biotilgjengelighet som lettere absorberes i hesten. Ingen sukker, salt eller andre stoffer er tilsatt.

Inflaboost DHA inneholder 11% DHA, en betennelsesdempende omega 3-fettsyre. Inflaboost DHA har ingen karenstid som mange andre antiinflammatoriske kosttilskudd har. Inflaboost DHA er produsert av en ren, vegansk mikroalge som er mikroinnkapslet for å opprettholde ernæring på best mulig måte, noe som utvider holdbarheten. Inflaboost DHA er et virkelig multifunksjonelt produkt som hjelper ytelse, beveglighet, luftveier og mye mer.

Noe annet du vil fremheve med de andre kosttilskuddene du har prøvd

“Vi bruker C-boost og MG Control en uke før start, og vi føler at dette gir et ekstra krydder til starthestene.”

Mer om produktene
C Boost er vitamin C i form av natriumaskorbat som trengs for å styrke immunsystemet under stress. Forbedrer dannelse av syre og beskytter kroppens celler. MG Control er et høyt konsentrert magnesium av høyeste kvalitet og renhet. Magnesium er et av kroppens viktigste mineraler, det er nødvendig for mange enzymers funksjon og er viktig for å opprettholde god muskel- og nervefunksjon, så vel som for hjerte og kar. Magnesium kan hjelpe hestens muskelfunksjoner, og ulike typer kramper og muskelsvingninger. Veldig bra for hester i trening.

Hva er favorittpleieproduktene i stallen og hvorfor?

“Vi liker hovoljen og serumet for man og hale best. De beste produktene vi har brukt!”

Cross country herbs, blogg, lær om hest, hund og katt,

Mineraler & Aminosyror

Active Minarls & Inflaboost DHA
C-Boost
MG Control
Caring Hovolje
Grooming

Kallblodstrav trenere Merete Viksås økede prestasjonsytelsen med hjelp av blant annet Minerals by Nordic

Monster Merete

Stall Stumne Merete Viksås er travtrener og kusk med kaldblodstravere. I stallen har hun 12 hester på trening som hun fôrer med Minerals av Nordic’s tilskuddsfôr

 

Hva er din morsomste løpsminner?
“Det må være da Monster Merete vant Hoppederby 2021.”

Høydepunkter i karrieren
Hoppederby
Thor Østbys minneløp
Kongepokalen
Dronningens cup
Norrlands Femåringspris
Oaks Revenge
Sleipner Cup -finale for både hopper 2021 og hingster 2019.

Hva fikk deg til å teste Minerals by Nordic’s produkter?
Det var Therese Holmgren som anbefalte meg å prøve deres produkter for å øke matopptaket til løpshestene.

Hvordan jobber du generelt forebyggende og konstruktivt for hestene?
Therese Holmgren behandler hestene mine med lysbehandling og kiropraktik. Jeg bruker også mye Redline pads forebyggende, Jeg bruker Eteriske oljer fra Doterra og Inflaboost, Active Minerals, C vitaminer og Magnesium fra Minerals By Nordic. Jeg er også veldig opptatt av skoing og balansering.

Hva gjorde deg nysgjerrig på å teste Activ Mineral, og kan du koble noen spesifikke forbedringer på hestene til dette produktet?
Jeg hadde Monster Merete som sleit en del med mage og pels, derfor prøvde jeg deres produkter og syns jeg fikk fin effekt.

Hva gjorde deg nysgjerrig på å teste Inflaboost DHA, og kan du koble noen spesifikke forbedringer på hestene til dette produktet?
Veldig fornøyd med Inflaboost spesielt siden hestene får et høyere matopptak og da kan jeg trene mere

Noe annet du vil fremheve med de andre tilskuddene du har prøvd?
“Setter pris på at de holder en meget høy kvalitet på kosttilskuddene og hestene setter pris på smaken.”

Hva er favorittpleieproduktene i stallen og hvorfor?
Hovolja er min favoritt, men jeg har ikke så mange grooming produkter og har derfor prøvd den mest.